Kezelések

Kezelések

A fogakhoz tapadó lepedék és fogkő nagyon gyakran okozzák a fogak elszíneződést, gyakran elegendő egy komplex szájhigiénia kezelés a kívánt esztétikum eléréséhez. A fehérítési folyamat első lépése mindig a fogkőeltávolítás és a fogak polírozása.

Rendelőnkben a fogfehérítési kezelés tartalmazza a komplex szájhigiénia ellátást is.

A fogfehérítés előnye, hogy a fogak színe akár 7-8 árnyalatnyit javulhat. A magas koncentrációjú anyagok (hidrogén-peroxid vagy karbamid-peroxid) használata szakértelmet és felügyeletet igényel. A fogkőeltávolítás és polírozás után a fogakkal közvetlenül érintkező ínyre védőréteg kerül, ezt követően a fogak külső felületére felkenjük a fogfehérítő zselét, majd speciális fogfehérítő lámpával megvilágítva aktivizálódik a zselében található hatóanyag.

Az e- max préskerámia héjpótlás egy hajszálvékony kerámia héjat jelent, mellyel az elülső fogakat esztétikussá varázsolhatjuk illetve a letöredezett, lepattant metszőélek is korrigálhatóak, pótolhatóak vele. A természetes fog megtartásával, optikailag jelentős javulást érhetünk el. A vékony kerámiahéjak a legkülönbözőbb természetesnek ható színekben és kivitelekben kerülnek az előkészített fogakra.

Ezzel a technikával csak egy nagyon keveset, kell lecsiszolni a fogakból ahhoz, hogy ezek a héjak felhelyezhetőek legyenek. A kerámia héjakat egy speciális fogászati ragasztóval illesztjük az előkészített fogakra, ennek köszönhetően a héjak hosszú időre rögzülnek.

Az implantátum az elvesztett fog vagy fogak pótlására alkalmas, titánból készült műgyökér. Mai általánosan elterjedt formája csavar, vagy lépcsős henger. Az anyaga tiszta titán, melynek felületét a csontba való beépüléshez, és a lágyszövethez való kapcsolódáshoz speciálisan alakítják ki.

Klinikánkon a szájsebészeti és implantációs műtéteket Dr. Buzogány Zoltán Master Implantológiával foglalkozó szakorvos (Master of Science in Oral Implantology – Münster) végzi. Ez jelenleg a legmagasabb fokú implantológiai végzettség.

Fogászati állapotfelmérés, teljes körű fogászati szájvizsgálat, kezelés sorozat megtervezése, részletes írásos árajánlat készítése.

Célja az elmeszesedett és megkeményedett lepedék eltávolítása a fogakról.

A legideálisabb fogforma, rágófelszín és tökéletes fogszín visszaállítása.

Az inlay és az onlay betét olyan fogtechnikus által készített „precíz” tömés (pontos széli záródással), amely megakadályozza a későbbi szuvasodás kialakulását.

Koronával a fog látható részét hozzuk helyre funkcionálisan és esztétikailag is.

Az Ön fogsora teljes mértékben passzolni fog a szájában és nem fog elmozdulni.

A gyökérkezelés során egy beteg vagy sérült fog élő szövetei és a fogidegei eltávolításra kerülnek.