A tökéletes fogsor 5 előnye az üzleti életben

Hogyan tehet jó benyomást új üzleti partnereire? A képzettség, a különféle diplomák és a korábbi ügyfelek impozáns listája jól mutat az önéletrajzban. Azonban üzleti partnerei nem a papírt és az adatokat látják Önben, hanem a hús-vér személyt, beleértve a mosolyát is.

Tud-e felszabadultan nevetni úgy, hogy a fogai is kivillannak? Vagy inkább kerüli a mosolygást, mert szégyelli a fogait? Hiába az ajánlások és referenciák hosszú sora, ha személyesen nem tudja lenyűgözni partnereit. Ilyenkor az egyik legjobb befektetés, amit sikerei érdekében tehet, a tökéletes fogsor.

Öt okot sorolunk fel, hogy miért olyan fontos az üzleti életben a megnyerő mosoly.

1. Az emberek odafigyelnek Önre


Ha valami visszatetszőt vesz észre, ugye Ön is hamar félrekapja a tekintetét? Amikor egy ember mosolya lelombozó és nem szép látvány, akkor még a szemkontaktust sem szívesen tartjuk, inkább zavartan másfelé nézünk. A rendben tartott fogsor és kellemes mosoly viszont vonzza a tekintetet és a figyelmet.

De nemcsak másokra van hatással, ha szép a mosolya, hanem Ön is szívesebben szólal még és kerül a figyelem középpontjába ilyenkor. A rossz fogsor további hátránya, hogy a tulajdonosa megbízhatatlannak és hanyagnak tűnik. Sokakban azt a benyomást kelti, hogy nem lehet fontos feladatot bízni arra, aki a saját fogsorára nem fordít aprólékos gondot.

Hiába a tiszteletet keltő szakmai tapasztalat, ha a kimondatlan és tudattalan személyes benyomás ennek ellentmondó. Ezért javaslom, hogy ne halogassa fogai rendbe tételét, és fordítson kiemelt figyelmet a mosolyára.

2. Magabiztosabbá válik


Ha van valami, ami az üzleti életben elengedhetetlen az önbizalom. Minden olyan munkakörben, ahol a siker alapja a napi szintű kapcsolattartás, a jó megjelenés erejében bízni legalább olyan fontos, mint az adott munkára való rátermettségében.

A szakmai sikerhez önbizalomra van szükségünk, de ha az ember még abban sem biztos, hogy jó ötlet-e mosolyognia, ez a hezitálás kisugárzik a teljesítményére is. Hogyan tudna egy ügyvéd meggyőzően érvelni, vagy egy üzletember sikerrel eladni bármit, ha közben a kinézete hiányosságaival van elfoglalva?

Egy ragyogó mosoly és az így árasztott önbizalom viszont átbillentheti a mérleget a sikeres üzletkötés felé. Lehet, hogy csupán egy fogfehérítésre van szüksége mindehhez. De ha foghéj kezelésről vagy fogpótlásról is van szó, a fogak és a mosoly meghálálják a rájuk fordított figyelmet.

3. Fiatalosabb külső


Karrierünk szempontjából napjainkban elsődleges fontosságú az életkor, és hogy mennyinek nézünk ki mások szemében.

Sokan edzőterembe járnak, a legújabb divatot követik és fiatalos hajviseletet választanak, azonban a leginkább megfiatalító vonásunk mégiscsak a felszabadult nevetés.

A gyakoribb és nagyobb mosoly, a mosolyunk szépségének tudata eleve fiatalító hatású. Ehhez társulnak olyan konkrét előnyök, mint például a fogászati héj jótékony hatása, ami kikerekíti az ajkakat és csökkenti a finom ráncokat a száj körül.

Ez sokkal barátságosabb és kevésbé kockázatos megoldás, mint a hasonló célú plasztikai sebészet.

Egy jól megválasztott fogászati kezelésnek köszönhetően éveket tagadhat le, az önfeledt mosolygás pedig fiatalossá és életerőssé teszi a megjelenését.

4. Egészségesebb kinézet


Az elszíneződött, foltos vagy letört fog egészségtelen külsőt kölcsönöz. Akár a dohányzás nyomait viselik a fogai, akár a teában vagy vörösborban lévő anyagoktól színeződtek el, a sárgás fogak megviseltnek tűnnek.

A szénsavas italok és energiaitalok szintén nyomot hagynak a fogazaton. A fehér fogsort viszont az egészséges életvitellel kapcsoljuk össze, a rendben tartott fogak ugyanis azt a benyomást keltik, hogy az illető törődik az egészségével.

Egy fogfehérítés, ami akár az ebédszünetbe is belefér, azonnali pozitív változást hoz a megjelenésben. Üzleti partnerei észre fogják venni, hogy törődik magával és az egészségével, és ez bizalmat és elismerést kelt.

5. Nagyobb meggyőző erő


Az üzleti élet középpontjában az adásvétel áll, legyen szó akár termékekről, szolgáltatásokról vagy cégek adásvételéről. A szép és egészséges fogsor lényeges kiegészítő eleme annak a meggyőzőerőnek, amivel egy üzletembernek rendelkeznie kell.

Egy bennfentes mosoly vagy egy cinkos kacsintás is jobban néz ki, ha rendben tartott, fehér fogsor villan ki mögüle. A szemkontaktus és a felsorakoztatott érvek melletti kiállás sokkal könnyebb úgy, ha közben az ember biztos lehet abban, hogy megnyerő mosollyal kíséri mindezt.

A hagyományos vélekedés szerint egyes szakmákban – például színészeknél, tévés személyiségeknél – nagyobb szerepe van a szép mosolynak, mint az üzleti életben. Ez azonban tévedés. A lenyűgöző mosoly minden olyan helyzetben fontos szerepet játszik, amikor jó benyomást kell kelteni, napi szinten kell kapcsolatokat kialakítani és érveket előadni.

 A fogászati kezelés, a tökéletes fogsor kialakítása a szakmai sikereket is képes beindítani.


Lendítse fel üzleti karrierjét azzal, hogy gondoskodik fogairól. Ne féljen megszólalni az értekezleten, rákacsintani és rámosolyogni ügyfeleire, együtt étkezni kollégáival és felszabadultan nevetni. Változtasson az életén szakmai és magánéleti téren egyaránt egy jól megválasztott fogászati kezeléssel.

Keressen minket az Eiffel Esthetics-nél, és segítünk kiválasztani azt az eljárást, amelynek köszönhetően Ön is magabiztosabb, fiatalosabb és meggyőzőbb lehet.

Share:

Vélemény, hozzászólás?