A magabiztos mosoly szakmai előnyei

Szorongva belép a tárgyalóterembe és kezet fog az üzleti partnerekkel. Azok Önre mosolyognak, Ön pedig csukott szájjal, úgy-ahogy viszonozza a gesztust. Ők udvariatlanságnak, közönynek, vagy ami még rosszabb, gúnynak értelmezik az arckifejezést, és ez marad meg bennük első benyomásként.

Ha ismerős a helyzet, akkor Ön is tudja, milyen hátrányokkal jár a szakmai életben, ha valaki nem mer mosolyogni. A partnerek ezt veszik észre először, és mivel a bemutatkozáskor keltett benyomás kiemelten fontos, ezt később már csak kemény munkával lehet helyrehozni. Ugyanakkor a megnyerő, magabiztos mosoly azonnal szilárd alapokra helyezi a munkakapcsolatot.

Vállalkozók, cégvezetők, és minden olyan munkavállaló, aki sok időt tölt megbeszéléseken és másokkal való kapcsolattartással, mind-mind profitálnak abból, ha a magabiztosságukat egy nagy mosollyal támasztják alá.

A mosolygás előnyei


Nem kell ahhoz tévébemondónak vagy reklámarcnak lenni, hogy a szép mosoly szakmai előnyeit élvezhesse az ember.

Képzelje csak el, hogy amikor legközelebb egy megbeszélésen bedob egy ötletet, vagy egy szolgáltatásért kapott díjat szeretné újratárgyalni, mindezt egy magabiztos mosoly kíséretében teszi! Nem kétséges, hogy a siker esélyei már induláskor jobbak.

Mindezt a kutatások is alátámasztják. A Kelton Intézet vizsgálatában például különböző fényképeket mutattak a vizsgálati személyeknek, akik nem tudták, hogy a szereplők mosolya és fogazata szerint válogatták össze a képeket.

Ezután megkérték őket, hogy értékeljék a képen látott embereket. Az eredmények szerint a mosolygós arcú, szép fogsorú emberekhez pozitívabb tulajdonságokat társítunk: ezeket boldogabbnak, szakmailag kompetensebbnek és magabiztosabbnak véljük.

A magabiztosság a szakmai siker előszobája


A vizsgálatoknak köszönhetően ma már sokat tudunk a magabiztosság szakmai előnyeiről:

  • A magabiztosabb emberek hatékonyabban dolgoznak és jobban képesek a munkájukra koncentrálni. Az ilyen munkatárs értékes a cégek számára, mert gyorsabban és nagyobb hatásfokkal végzi el a rá bízott munkát.
  • A magabiztosság lelkesítőleg hat a környezetre, és az ilyen ember ösztönzi a munkatársait. Így a magabiztos ember képes elérni, amit kitűz saját maga és a cége elé.
  • Nem meglepő a fentiek után, hogy a magabiztos emberek többet keresnek mind cégvezetőként, mind beosztottként. Gond nélkül képesek vezető szerepet vállalni, de akár mások útmutatását is követni. Nem félnek felismerni, ha több pénzt ér a munkájuk, és ezt ki is fejezik.
  • A magabiztos emberekre felnéznek a társaik. Könnyebben érnek el sikereket, mint azok, akik bizonytalanok saját értékeikben. Megvan a bátorságuk ahhoz, hogy a problémákat felismerjék és kezeljék. A magabiztos ember energiát és vonzerőt sugároz, amivel maga köré gyűjti a többieket.
  • Végezetül aki magabiztos, az vidámabb színben látja a világot. Mivel jól kezeli a problémákat, ezért szervezettebb mind a szakmai, mind magánéleti téren. A magabiztos embert könnyű felismerni életkedvéről és vidám mosolyáról.

A mosoly és a magabiztosság összefügg


Nemcsak arról van szó, hogy a magabiztos emberek sikeresebbek és ezért vidámabbak, hanem az összefüggés fordítva is igaz: aki vidámabb, tehát többet mosolyog, egyúttal magabiztosabbá is válik. Elsőként úgy, hogy másokban ezt a benyomást kelti, majd ez a külső kép visszahat az illető sikereire és magabiztosságára is.

Sajnos fogorvosként tapasztalom, hogy sokakat gátol a felszabadult mosolygásban, hogy úgy érzik, nem elég szép az a bizonyos mosoly, ez pedig a magabiztosságra is kihat.

Egy-egy letört vagy elszíneződött fog, rendezetlen fogsor vagy a fogak közötti rések elveszik az ember kedvét attól, hogy mosolyra húzza a száját. Akár észreveszik a többiek a fogsor hibáit, akár nem, a magabiztosság hiánya mindenképp befolyásolja az ember hozzáállását másokhoz, és emiatt a többiek reakcióját is.

Mi a megoldás? Egyre többen ismerik fel a magabiztos mosoly fontosságát, és fordulnak fogorvoshoz, aki képes a gátlást okozó problémákat megszüntetni. Ha Ön is úgy érzi, hogy lehetne magabiztosabb is, mindenképp érdemes fontolóra vennie a mosolya szebbé tételét.   

A fogorvosi kezelés hatásai


Nyomon követéses vizsgálatok szerint az esztétikai fogászati kezelést követő 6 hónapon belül a páciensek a magabiztosságuk növekedését tapasztalják, ugyanakkor kevesebb negatív tényező hat az életminőségükre. Ha Ön fogai állapota miatt nem elég magabiztos és nem mosolyog annyit, amennyit szeretne, van rá megoldásunk.

A fogak formája, rendezettsége, színe és a fogíny egészségi állapota mind-mind kezelhető és változtatható, ezáltal az Ön mosolya is tökéletesen széppé tehető. Nem kell többé tartania attól, hogy másokra mosolyogjon, és élvezheti, ahogy ők is visszamosolyognak Önre. Ez apró dolognak tűnik a mindennapok forgatagában, de óriási változásokat indíthat el.

Az Eiffel Esthetics-nél arra törekszünk, hogy olyan mosolyszépítő megoldásokat nyújtsunk, ami természetes hatást kelt, kényelmes és hatékony. Az általános fogászati kezelés biztosítja a fogak egészségét, esztétikai fogászatunk pedig segít olyan mosolyt kialakítani, amit bárkinek boldogan megmutathat.

Keressen fel minket, és beszéljük meg, hogy mit nem szeret a saját mosolyában, és hogyan tudnánk elérni, hogy egy nagy mosollyal távozzon tőlünk!

Share:

Vélemény, hozzászólás?